Hoi, ik ben Margo!

Al van jongs af aan wil ik dolgraag ‘mensen helpen’. Nou zijn er tig manieren om dat te doen, dus werd het na de havo een opleiding tot maatschappelijk werker. Toen bleek dat ik nog te jong was om dat werk goed te kunnen doen, besloot ik mijn organisatietalent te gaan benutten: ik werd directiesecretaresse. 

 

Dat bleek een schot in de roos. Inmiddels werk ik al ruim 13 jaar als ondersteuner en ik vind het heerlijk werk. In de afgelopen jaren groeide ik van management assistant via directiesecretaresse naar bestuursassistent en nog bleef ik leergierig. Ik heb naast diverse cursussen en trainingen, twee middle management opleidingen en twee HRM-opleidingen gevolgd. De quote ‘een leven lang leren’ past uitstekend bij mij. Ik heb de ambitie om van waarde te zijn voor anderen en ik ben van het 'leren van elkaar'. Daarom besloot ik om VA te worden: Virtual Assistant.  

1 januari 2018 was Hemelsblauw officieel een feit! Het ondernemerschap heeft me tot nu toe veel gebracht: mooie contacten, veel nieuwe kennis en vaardigheden en superleuke klanten.

 

Toch bleek het VA-schap het net niet te zijn voor mij. Het is juist de combinatie die werkt voor mij: ik heb een leuke functie die ik zelf gemaakt heb tot wat het is. 

Margo als Virtual Assistant

Ik ben rechtdoorzee, loyaal, actiegericht en sturend. Vanuit betrokkenheid bemoei ik me graag met jou en je zaken. Ik heb er een handje van om gevraagd en in mijn enthousiasme ook ongevraagd te zeggen wat ik vind en doe dat meestal ongefilterd. Ik ben van ‘haal eruit wat erin zit’ en ik wil anderen ook stimuleren om dat te doen! 

 

Ik hou van mijn werk als ondersteuner omdat ik dan op een heel praktische manier maar ook op strategisch niveau mensen kan helpen en wel door hen van chaos en onmacht naar orde, structuur en regelmaat te brengen. Ik fleur helemaal op als ik zie hoeveel lekkerder mensen aan het werk zijn en hoeveel succesvoller ze zijn met mijn hulp. Weg van de middelmatigheid! 

 

Leuk om te weten

Verder is het nog aardig om over mij te weten dat ik:

  • getrouwd ben en moeder van 2 meiden, één uit 2013 en één uit 2019;
  • al zo’n beetje mijn hele leven in Friesland woon, maar weiger Fries te spreken - omdat ik dan eerst moet nadenken en dan pas mijn mond open kan doen;
  • een self-proclaimed ambivert ben: ik hou erg van uitstapjes, gekkigheid en gezelligheid, maar ik heb ook rust en stilte nodig om te kunnen functioneren;
  • ik draai op rode lippenstift en sarcasme, en koffie natuurlijk;
  • in de wereld van Harry Potter tot het Ravenclaw-huis behoor;
  • (persoonlijke) ontwikkeling heel belangrijk vind en altijd wel iets nieuws wil leren;
  • mijn vrije tijd graag doorbreng met familie of vrienden, het liefst onder het genot van een goed of slecht glas wijn. 

En mijn lievelingsquote?

It is what it is